Śródmiejska Palmiarnia: Oaza kulinarnych doznań w sercu Radomia

Śródmiejska Palmiarnia: Oaza kulinarnych doznań w sercu Radomia

Niecodzienna restauracja, zwana Śródmiejską Palmiarnią, zasiliła niedawno kulinarną mapę Radomia. Mieści się ona w urokliwej, pochodzącej z XIX wieku kamienicy przy ulicy Romualda Traugutta pod numerem 47. Choć głównie skierowana jest do kobiet, każdy gość jest tutaj mile widziany i może skosztować propozycji menu.

Właściciel lokalu, Łukasz Pożyczka, wyjaśnia, że decyzja o dedykowaniu oferty przede wszystkim damskiej części społeczeństwa nie była przypadkowa. – Nasza koncepcja zakładała stworzenie miejsca, które będzie szczególnie atrakcyjne dla kobiet – mówi. – Zadbaliśmy o to, aby zarówno wystrojem wnętrza, jak i kompozycją dan na karcie zaspokoić ich gust i potrzeby – dodaje.

Choć założeniem było stworzenie miejsca skierowanego przede wszystkim do pań, to jednak nie wyklucza ono innych gości. Wyraźnie podkreśla to Pożyczka, zapewniając, że każdy jest tutaj traktowany z należytą starannością.

Wpływ na ofertę kulinarną miały same radomianki, które poproszone o podanie swoich preferencji, wykazały duże zainteresowanie potrawami z ryb i krewetek. – Nasza kuchnia odpowiadając na ich oczekiwania, stworzyła menu, które obfituje w dania z tych składników. Dań wegetariańskich oczywiście nie brakuje – zapewnia właściciel Śródmiejskiej Palmiarni.